woensdag 13 januari 2010

Patrones shirt en Nonita (FM)
Nonita lag hier al een poos te wachten om een keer gemaakt te worden. En de gebruikte Room Seven stofjes ook (ben er nogal zuinig op, maar in de kast heb je er ook niets aan...). Dus nu maar eens de stoffen en het patroon gecombineerd. Omdat ik las dat Nonita nogal ruim valt, maakte ik maat 98/104. Nou, het kan nog nét. Moet eerlijk zeggen dat ik het geen leuk patroon vind om te maken. Tijdens het naaien kwam ik erachter dat ik van allerlei patroondelen was vergeten. 4 zaken in plaats 2, 4 beleggen in plaats van 2... De volgende keer gaat dát vast beter. De kruissteekjes op de voorkant zijn met de hand gemaakt, het idee van de drukknoopjes komt van Pigje. De bretel komen nog uit een oude bestelling van Kinderklipz (maar volgens mijn bestaat die winkel niet meer).


Het shirt erbij komt uit een Patrones. De naden zijn naar buiten gelocked. Het borduurtje op de voorkant is uit nood ook met de hand gemaakt. Eerst had ik het met de naaimachine gemaakt, maar ik vertrouwde er niet op dat dat na één wasbeurt er nog op zou zitten. Daarom met de hand er maar overheen geborduurd. Het halsboordje is een hele leuke manier om een boordje te maken, gewoon met de locker....Sterker nog, aan het hele shirt is geen naai- borduur- of covermachine te pas gekomen en is volledig met de hand en met de locker in elkaar gezet...

9 opmerkingen:

Liesbeth. zei

Prachtig! En wat een leuke manier van shirt naaien, ik moest even kijken voor ik begreep hoe je de hals van het shirt gemaakt had. Mooie combi!

Atelier Eigenhandig zei

Geweldig ! wat een mooie kombi. Ik moest eerst ook even goed kijken hoe je de hals van het shirt genaaid hebt, maar wat een leuk idee. "T staat je dochter erg goed.

Groetjes van Janny.

Nele zei

Wow Sas!!!
wat een prachtsetje, ik ben helemaal verkocht, zo mooi!!!!

Wendy zei

Gaaf!!! En je heb de stof goed gebruikt.
De nonita vind ik ook een lastig patroon, maar het resultaat mag er zijn.

Groetjes,
Wendy

Aline zei

Oh wat geweldig. Heel leuk dat jij (ook) zo graag met de hand allerlei details toevoegt. Het shirt vind ik echt een plaatje, de broek is een super-kleinemeisjesbroek door al die verrassende details.

Cr3@vill3 Editor zei

Echt prachtig geworden en wat hebt je het mooi afgewerkt met de hand. Heel veel werk, maar het resultaat mag er zijn. Knap hoor!

Sandra zei

Heel erg mooi gemaakt, heel apart.

groetjes Sandra

Wiesje zei

Wat leuk! Ik vind de bloemetjes drukknopen echt geweldig. Zijn het bestaande bloemetjes waar je een drukknoop van hebt gemaakt?

Groet Wiesje

Sandra zei

Wow wat maak jij toch prachtige dingen! Een paar eenvoudige lapjes stof omgetoverd in ware kunstwerkjes. Echt schitterend. En zo'n bijzondere details, de versiering op het shirt, de drukknoopjes, allemaal dingen waar ik nooit opgekomen zou zijn, je bent een bron van inspiratie.
Prachtig!

Groetjes, Sandra