zaterdag 30 januari 2010

Abacadabra 105 Tuniek voor Danique
 
Op het moment dat de nieuwe ABC patronen te bestellen waren, heb ik direct ABC 105 besteld. Niet voor de broek, maar wel voor de tuniek. Op de tekening leek het patroon me zó leuk. Vrijdag kreeg ik het patroon binnen, maar eerst moest ik nog verder met de witte hindernissenbroek. Die is nu bijna klaar. Gisteravond toch maar deze tuniek uitgetekend. Het patroon klopt niet helemaal qua maataanduiding op 2 patroondelen. Je komt er tijdens het overtrekken wel achter, maar ik heb er toch even een mailtje aan Abacadabra over gestuurd. Ze zeiden me dat ze bij de volgende leveringen van dit patroon er een briefje bij gaan doen.

Het patroon zelf is zo ontzettend leuk om te maken. Ook de beschrijving is (voor mij tenminste) heel duidelijk en het klopt allemaal. En ik vind het ook zo grappig dat de tuniek van achteren langer is dan van voren. Maar... ik denk dat ook dit ABC patroon weer wat groot uitvalt. Ik maakte een maat 104 voor de breedte, de lengte heb ik aangehouden van een maat 116. Morgen even passen, door het aantrekken van de koordjes aan de voorkant kunt je nog wel iets innemen, en een beetje overruimte (heet dat zo) mag het ook wel hebben met het oog op een t-shirt eronder.... Leuk, hier ga ik meer van maken..!

8 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Wat een ontzettend gaaf model, zeg!!! En ik vind de stofjes en accentlint/garen e.d. die je hebt gekozen perfect!!!! Ik kan me voorstellen dat je er hier nog een paar van gaat maken!!

Groetjes, Collie

Jeannette zei

Hoi Sas,

Wat een leuke tuniek! Ik vind de achterkant nog mooier dan de voorkant ;-) En hij staat Danique ook erg leuk! Ben benieuwd naar de andere versies die je gaat maken.

Groetjes Jeannette

Sandra zei

Wat een leuk modelletje zeg!
Staat je dochter ook super. Ik denk dat we deze nog wel vaker te zien krijgen.

groetjes,
Sandra

PeTrA zei

Het ene na het andere mooie kledingstuk komt uit je handen! Ik vind ook deze superleuk en het staat ook heel mooi! Mooi hoe je het met een stoere spijkerbroek hebt gecombineerd.. top hoor!

groetjes.. Petra

Aline zei

Ontzettend leuk! Ik heb de nieuwe ABC-serie ook zitten bekijken en vond deze ook gelijk de mooiste. En jij hebt er weer een prachtige variatie op gemaakt.

Wendy zei

Die staat haar leuk.
Het model is ook erg leuk!!!

groetjes,
Wendy

Diana, zei

Wat een geweldige tuniek...die gaat ook op mijn lijstje! Hij staat Danique ook weer prachtig!

Groetjes Diana

Hannie Mars zei

wat een supergaaf tuniekje is dit zeg! EN de stofcombi is ook helmaal juist!!! Hij staat haar ook erg ondeugend en leuk!

Groetjes Hannie