zaterdag 5 september 2009

Aangepaste Knippie 11, herfst 2006 jurkje

Voorkant

Achterkant

Detail sluiting

Detail mouw

Detail onderkant


En weer zag ik zo'n leuk jurkje bij Bonaparte... Ik vind dat toch zulke leuke modellen. Als basis voor dit jurkje gebruikte ik het patroon uit de Knippie herfst 2006, nr. 11. Wel een heel stuk minder wijd geknipt aan de rok waardoor het rimpelen totaal overbodig bleek (wat Ik dus wel dacht te moeten doen, waardoor de rimpeldraden er nutteloos gestikt zijn)... Een paar pofmouwtjes vond ik ergens in een Ottobre.... Ook de sluiting heb ik veranderd waardoor het meer op het Bonaparte-jurkje lijkt. De rits die wel in het origineel geplaatst is, heb ik laten vervallen door het jurkje wat breder te houden....

Een grote fout maakte ik na het inzetten van de mouwtjes. Deze waren met de naaimachine gestikt en daarna zou ik er nog even met de locker bij langs. Stof er dubbel onder waardoor er een gat in de mouw is ontstaan. Dat heb ik opgelost door dan overal maar wat stiksels te maken.

Ik twijfel alleen nog over een paar knoopjes. Het liefst zou ik het met drukknopen afmaken, maar gewone knopen zijn ook wel weer leuk... Ik denk er nog even over na...

2 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Dat is een hele klus! Al die stikselsen veranderingen, maar wel een leuke puzzel. Patroontje van het jurkje daar van, mouwtje daar van, ritsje weglaten, knoopjes of drukkertjes voor in de plaats. Ik vind het ontzettend leuk! Super!

Groetjes, Collie

Atelier Eigenhandig zei

Ik vind het een heel leuk jurkje. Ook heb je prachtige stofjes gebruikt. En zoals Collie ook al schrijft een hele klus, maar het werk absoluut waard. Ben bnieuwd welke knopen je gaat kiezen.

Groetjes van Janny