woensdag 10 juni 2009

Olivia bloesje van mysouthernbaby

Voorkant

Achterkant

Geheel

"Schommelproof"

En "Boven op de glijbaanproof"


Rechtstreeks vanuit Amerika bestelde ik het patroon van het Olivia bloesje bij Mysouthernbaby. Nu lijkt dit patoon wel een beetje op het Ottobre bloesje met als belangrijkste verschil dat in dit patroon "echte" mouwen zitten. En rimpelelastiekonderin.En waarschijnlijk nog wel wat meer verschillen, die ik verder niet heb onderzocht. Ik vond het in elk geval een leuk ding. Qua maat is hij goed, alleen zou ik de volgende wel ietsje langer maken. De lockranden heb ik afgewerkt met Madeira Decor garen op de bovengrijper van de locker, een netjes resultaat was het gevolg. Naderhand heb ik het elastiek op borsthoogte er weer uit gehaald, dat vond ik toch niet zo mooi... Op de foto's zit het elastiek er nog in.

2 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Wat een leuk bloesje. Ik ken het merk niet. Moet ik toch maar eens uitzoeken waar ik dat kan vinden. Ik vind het bloesje super afgewerkt en prachtige stofjes heb je gebruikt!

Groetjes, Collie

Sas zei

Als je op het linkje in dit bericht kijkt, kom je direct op de pagina uit waar je de patronen kunt vinden. Het leukste van dit patroon is nog wel de manier waarop beschreven staat, hoe je het moet naaien, met Amerikaanse termen als: probeer zo goed mogelijk iets recht op elkaar te naaien maar als het niet lukt, knip het dan maar een beetje bij. Of: doe het maar gewoon op het zicht, net zoals zij het doet....