vrijdag 6 maart 2009

Pattern company MS101... Verjaardagsjurk voor Danique...

Voorkant


Zijkant

Achterkant


En alweer een jurkje gemaakt voor Danique naar een patroon van Pattern Company Monny. Op de één of andere manier vind ik dit toch zulke leuke patronen om te maken. Hoewel de beschrijving vrij summier is, en de patroonbladen ontzettend groot, ik ben er blij mee. En, erg belangrijk, ze zitten Danique perfect. Het jurkje is bedoeld voor Danique's 4e verjaaqrdag op 22 maart, ze heeft het al gezien, zelfs gepast en nu vind het meiske bloemetjes toch wel erg leuk, pfff, gelukkig maar.


Het is wederom een dubbellaags jurkje, maat 104, gemaakt in soepele Hilco babyrib (aanbieding bij de stoffenstunter geweest) en het onderrokje is van een hele soepele witte gebreide tricot. In de zijkant zit een ritsje, die is ook echt nodig. Het jurkje heeft nog een beetje overruimte, maar door de strikjes achterop maak je hem helemaal precies pas. Ik moet alleen nog even iets verzinnen voor de organza-lint-uiteinden, ze moeten nog een beetje gewicht krijgen.... Erbij komt ene oranje tricot legging en nog een oranje korte bolero.... Maar nu eerst toch echt voor Noah weer aan de slag, de poezenblouse....

1 opmerking:

Snoeties zei

Hij is leuk geworden Saskia. Hij zal je dochter vast prachtig staan. Heb je er al aan gedacht om kraaltjes te rijgen aan de lintjes zodat ze wat meer naar beneden hangen? Veel succes met de bloese voor je zoon. (en dan op naar de jas ;o))

Groetjes Heidi
ps. ik wou mijn eerste bericht aanpassen omdat ik mijn naam was vergeten maar dat lukte niet dus dat berichtje heb ik maar verwijderd.