zondag 17 april 2011

Rok voor mezelf
Een poosje geleden viel mijn oog in een winkel op deze rok van het merk Not the Same. Sommigen van jullie weten misschien dat ik haast nooit rokken draag, maar deze vond ik  toch wel heel erg leuk. Lengte net boven de knie, gewoon katoen en een wat stoere soort. Alleen die prijs... Eur 69,95 voor een rok waarvan ik niet zeker weet ik ik hem vaak zou dragen.

Direct daarna moest ik toch bij de plaatselijke stoffenzaak zijn en daar zag ik direct een stofje liggen wat me aan de rok deed denken (niet zo moeilijk, ik had hem nog geen 5 minuten daarvoor nog gezien)... Stof gekocht, model erbij gezocht. Römö van Farbenmix kon hiervoor wel worden gebruikt, op advies van een aantal mede-hobbyisten op het Sancho forum.

Nu maakte ik de Römö eerst van alleen het bewerkte stofje, maar dat liep hopelijk verkeerd. De naden gingen direct kerven (of schiften zo je het wilt noemen).... Daarom de rok gewoon in stukken geknipt en witte poplin en de achterkant van een dunne denim ertussen genaaid. Op de achterkant van de naden heb ik nu naadband gestreken (2e foto). Dit zou de truc moeten zijn..

Nou ja, anders loop ik straks gewoon in een nog stoerdere rok met naden die losgaan en gaten die er in vallen. Het kan allemaal tegenwoordig toch? Oh, het eerst compliment heb ik al op de stof mogen ontvangen op het schoolplein... Altijd leuk!

5 opmerkingen:

PeTrA zei

Mooie rok Sas! Ben benieuwd wat je erop draagt.. wel fotootje op model nog he? ;-)

groetjes..Petra

Elfi zei

Mooi hoor!

Mirella zei

wauw hij is heel erg mooi geworden !!! prachtig gemaakt.
Ennehh..foto op model wil ik ook wel zien hoor ;-)

Collie-Collie zei

Ik vind het een stoere en hele mooie rok geworden!!

Slim gedaan met dat naadband!

Groetjes, Collie

Sacha zei

Wat een leuke rok geworden zo! Ben wel benieuwd hoe hij staat ;-)

Groets,
Sacha