vrijdag 21 mei 2010

Spaghettijurkje Burda E777 en aangepaste Roos 5011a legging










































Omdat ik een (denk ik) hele oude Burda Kindermode (E777, jaartal onbekend) nog op tafel had liggen voor het vorige jurkje, maakte ik hieruit ook een simpel spaghettijurkje. Op zich had ik dara dit blad niet écht voor nodig, want zulke modellen heb ik ook wel als e-book, maar goed, deze lag er gewoon. Het jurkje is gemaakt van een hele fijne tricot met een ministipje dat ik op Hemelvaartdag in Deventer bij de kraam van Samitex kocht. De spaghettibandjes zijn gemaakt van een elastisch biaisband...

Eronder een witte legging met als basis de Roos 5011a. Op Jenny's blog had ik zoiets gezien en de afwerking zal bij mij wellicht anders zijn, maar het zit prima..

Let niet teveel op Danique's ongekamde haren. Haar haren worden een paar dagen niet gekamd omdat ze eergisteren vakkundig een gat in haar hoofd heeft gekregen (met dank aan haar allerliefste kleine broertje)...

dinsdag 18 mei 2010

Burda Kindermode jurk 629 en Funky Sisters shirt Ottobre 3/2010



































































Ook deze stof voor de jurk kocht ik vorige week donderdag in Deventer bij de kraam van Ria Hoegen. Eigenlijk was dit stofje me nog niet eerder opgevallen, maar in het echt vond ik het prachtig. Tja, en wat is er nu leuker dan met de laatst aangeschafte stofjes aan de gang te gaan ;)? In een hele oude Burde Kindermode (E 777)  vond ik een patroon die ongeveer zo was, als ik in gedachten had. Nou ja, patroon? Zo mogen een een paar rechte lappen eigenlijk niet heten, maar goed, het klinkt leuk... Wel een paar veranderingen aangebracht. Het smocken deed ik met rimpelelastiek op de spoel en niet zoals uitgelegd in het blad door met een zigzag over een rimpeldraad te naaien. Dat kon natuurlijk wel, want op die manier bepaal te vrij precies hoe breed het bovenstukje wordt (de jurk heeft 2 zijnaden).... Ipv striklinten op de schouders, gewone rechte bandjes met een bretelsluiting. Een zoomstuk die er op ipv er aan gezet is en een nep-knopenlijstje aan de voorkant maakte de jurk af....

Het shirt Funky Sisters komt uit de Ottobre 3/2010. Niet helemaal naar mijn zin geworden, maar dat komt eigenlijk door de beschreven manier van werken. Ik sluit het liefst beide schoudernaden en zet dan het halsboordje eraan, hier moest je 1 schoudernaad eerst open laten. Ik dacht dat dat misschien de iets rondvierkante hals ten goede zou komen, maar volgens mij kan het ook wel op de andere manier... Nou ja, het is verder een gewoon wit shirt van een prachtige Nootenboom tricot... Morgen het geheel maar eens passen.... (Danique dan hè?)

maandag 17 mei 2010

Boleroshirt MS 120/121 voor Danique

























































































Voor Danique maakte ik het shirt dat hoort bij patroon MS 120/121 van Pattern Company Monny Schnitt. Een heel leuk patroon om te maken. Het bolero-stukje dat aan de coorkant zichtbaar is aan het achterpand aangeknipt... Nu had ik in eerste instantie maat 110 uitgemeten en overgetekend, maar het oogde me zo smal dat ik eigenwijs voor een maat groter ben gegaan. Hmmm, toch iets te groot (moet nog de mouwen op lengte zomen), maar volgens mijn man staat het zo best lekker zomers (maar wanneer komt die zomer dan?).... Danique vind het een superleuk shirt en was niet voor het fototoestel weg te slaan. Hierboven een kleine reportage dus:)


Tricot Römö (FM) voor mezelf

Een paar weken geleden kocht ik een tricot rokje van het merk Street One. Simpel model en gemakkelijk een qua patroon gelijkend rokje van na te maken. Römö erbij gepakt. Tricot uit de kast (stoffenspektakel Zwolle en iets van langer geleden). Paar deelnaden erin (de figuurnaden aan de bovenkant liet ik weg van de Römö) en klaar:


KleinFöhr voor Noah






































Voor Noah een shirt. KleinFöhr van Farbenmix. Deze keer in maat 134/140. Beetje aan de grote kant nog, maar een aansluitend shirt vond ik op dit moment niet zo leuk... In Deventer kocht ik een prachtige kwaliteit mintgroene tricot, die kon ik écht niet laten liggen... Letters en cijfers mochten er van Noah op. Nou, dan doen we dat toch?

Sweet Girl tuniekjes voor Danique



Voor Danique maakte ik 2 tuniekjes, maat 116, uit de Ottobre 3/2010 (Sweet Girl). Ik maakte eerst de grijze variant (raar hoor, want vorig jaar maakte ik van deze stof een blouse voo rmezelf). Het patroon schreef voile voor. Bij ebrek daaraan dus deze stof. Deze grijze maakte ik maar niet dubbellaags, anders werd het zo'n pompeus geheel dacht ik... 


Direct daarna nog maar 1 gemaakt. Eigenlijk had ik deze al eerder geknipt maar bij gebrek aan de dunne onderstof, eerst de grijze gemaakt. Gelukkig kon ik afgelopen donderdag in Deventer slagen voor witte batist voor weinig geld, dus kon deze ook afgemaakt worden. Danique vind ze allebei prachtig (maar goed, alles wat kan draaien, is prima!)