dinsdag 18 mei 2010

Burda Kindermode jurk 629 en Funky Sisters shirt Ottobre 3/2010Ook deze stof voor de jurk kocht ik vorige week donderdag in Deventer bij de kraam van Ria Hoegen. Eigenlijk was dit stofje me nog niet eerder opgevallen, maar in het echt vond ik het prachtig. Tja, en wat is er nu leuker dan met de laatst aangeschafte stofjes aan de gang te gaan ;)? In een hele oude Burde Kindermode (E 777)  vond ik een patroon die ongeveer zo was, als ik in gedachten had. Nou ja, patroon? Zo mogen een een paar rechte lappen eigenlijk niet heten, maar goed, het klinkt leuk... Wel een paar veranderingen aangebracht. Het smocken deed ik met rimpelelastiek op de spoel en niet zoals uitgelegd in het blad door met een zigzag over een rimpeldraad te naaien. Dat kon natuurlijk wel, want op die manier bepaal te vrij precies hoe breed het bovenstukje wordt (de jurk heeft 2 zijnaden).... Ipv striklinten op de schouders, gewone rechte bandjes met een bretelsluiting. Een zoomstuk die er op ipv er aan gezet is en een nep-knopenlijstje aan de voorkant maakte de jurk af....

Het shirt Funky Sisters komt uit de Ottobre 3/2010. Niet helemaal naar mijn zin geworden, maar dat komt eigenlijk door de beschreven manier van werken. Ik sluit het liefst beide schoudernaden en zet dan het halsboordje eraan, hier moest je 1 schoudernaad eerst open laten. Ik dacht dat dat misschien de iets rondvierkante hals ten goede zou komen, maar volgens mij kan het ook wel op de andere manier... Nou ja, het is verder een gewoon wit shirt van een prachtige Nootenboom tricot... Morgen het geheel maar eens passen.... (Danique dan hè?)

5 opmerkingen:

Effie zei

Leuk geworden! Ik rimpel ook zo.
Uit welk jaar is die Burda. Ik ben nl. op zoek naar een patroon dat in datzelfde nummer staat ;-) Dan kan ik gemakkelijker zoeken op marktplaats.

Jeannette zei

Leuk geworden hoor!! Hij staat Danique ook erg goed. Het wordt weer mooi weer dus kan ze hem lekker aantrekken!

Liefs Jeannette

Mirella zei

wauw wat mooi en het staat haar weer geweldig

Liesbeth. zei

Idd een geweldig stofje, dit had ik er ook nog niet in gezien, staat Danique erg goed!

Kraamcadeau Kopen zei

Leuk jurkje zeg! Helemaal klaar voor de lente met zo'n bloemenprint. Duurt helaas nog zo lang, nou eerst nog maar even gezellig kerst vieren, ook leuk natuurlijk!:)