vrijdag 3 september 2010

ABC 113 jurkje maat 116, het lijkt de Hema wel ;) ....

Altijd leuk en goed voor de inspiratie, nieuwe patronen. Na de zomervakantie kwam ik niet helemaal op gang. Dat kwam volgens mij in de eerste plaats door het weer wat het hier alweer een poos is. Het zou zomer moeten zijn, maar het regent en het is te fris voor de tijd van het jaar.. En ja, wat maak je dan? Nou goed, in al mijn enthousiasme een nieuw ABC patroon besteld. En net tegen de tijd dat ik er mee aan de slag wilde gaan, overleed mijn vader. Een heftige tijd.. En van naaien komt dan niets... Deze week vond ik eindelijk weer wat tijd voor wat leuke ontspanning. Een van die ontspannende dingen was dus eindelijk het maken van het ABC 113 jurkje voor Danique.. Ik vind hem leuk, hoewel, als ik hem zo zie denk ik, die had ik ook wel bij de Hema kunnen kopen. Maar deze heeft tenminste lange mouwen en is uitgevoerd in een stofje wat niet het halve schoolplein ook aanheeft. Wat is het toch een leuke hobby...

Het patroon valt goed, voor Danique is deze 116 nog ietsje te wijd (vnl. bij de schouders) maar ik vind het wel prima zo... Ik heb me niet helemaal aan de beschrijving gehouden, wat wel inhoudt dat de jurk is anders is afgewerkt dan hoe ABC het beschrijft. Maar zoals ABC het beschrijft werd het ook niet zoals ik zou verwachten..13 opmerkingen:

Aline zei

Wat een bekend stofje - ik heb er net vorig weekend een roos 5011 van gemaakt. Heel leuk. Idd Hemablauw - ik vond dat vorig jaar ook al zo mooi, maar heb het idd vaak gezien. Mooi "vak" hebben we ;-)

PeTrA zei

Hij is erg leuk! Ik heb ook al met het patroon in mn handen gestaan.. tis simpel maar wel heel fijn om veel te combineren..

Sterkte in deze moeilijke tijd meid.. ik weet wat het is..

groetjes.. Petra

Diana, zei

Ik heb hetzelfde stofje...en had er echt waar...ook een Roos 5011 jurkje voor in gedachten! De rode legging is al klaar. Maar jou uitvoering is erg mooi, erg leuk die rode biezen!!

Sterkte met alles!

Groetjes Diana

Elfi zei

Leuk jurkje, zeg.
Vond het al zo rustig op je blog...
Weet nu de reden.
Heel veel sterkte.

Smotzy zei

Erg mooi jurkje en vele malen origineler dan van de Hema.

Grz,
Shaula

Zussies zei

Ik heb de Hema jurkjes nog niet gezien en heb dus geen vergelijk. Deze vind ik heel leuk en schitterende kleuren.

Sterkte nog!!!

frunnik zei

Het is een prachtige jurk.
Nog gecondoleerd met het verlies van je vader.

Groetjes Arjanne

inge zei

schone blog! en prachtige creaties!

THEA zei

Ik denk dat deze toch wel iets beter is als die van de Hema, niet??
Het blijft leuk om zelf dingen te maken!!

Sterkte!

Groetjes Thea

Julaba zei

Ik vind 'm mooi hoor! En alleen al het feit dat niet de halve school ermee mee loopt betekent al dat het geen Hema jurkje is. Het is een leuk patroon.
Sterkte met het verlies van je vader.

Veggie zei

Mooi jurkje hoor idd heeft veel weg van de Hema.
Sterkte en gecondoleerd met het overlijden van je vader. Moeilijke tijd, maar hoop dat je de troost kunt vinden. Heel veel sterkte hoor buuf.

Mirella zei

mooi zeg !! geweldige jurk !!

en nogmaals: sterkte met alles !

Hannie Mars zei

Ach! Echt HEMA, Maar dan van SASKIA!!!!! Super jurkje hoor! En die HEMA kan daar echt niet aan tippen! Hij is leuk en ook een mooi stofje!

Groetjes Hannie