dinsdag 15 december 2009

"Kleine huis op de prairie"; Miley van Tuci

Set compleet
Set bij daglicht
Jurk bij daglicht

Kan ook draaien!
Gelukkig kun je er ook gek in doen

Set van achteren
Set van opzij

En deze knopen komen er op

Op Sancho maakte Isabella iedereen attent op een nieuw patroon van Tuci.de, genaamd Miley. De meningen waren verdeeld. Isabella was wild enthousist, anderen vonden het een "draak" van een jurk die zo kon zijn weggelopen van de set van een vernieuwde aflevering van het "Kleine huis op de prairie"...

Voor Danique zag ik er nog wel een kerstjurk in voor het Kerstfeest a.s. donderdag op school. Maar dan moest ik wel opschieten. Zaterdagavond uitgeprint en zondag lekker doorgewerkt... En ach, het model is niet moeilijk dus eigenlijk zo klaar... Er zit trouwens wel een foutje in de patroondelen, de zijstukken moest ik met precies 10 cm verlengen bij maat 110... Ik gebruikte voor de jurk een blauwe taft die van kobeltblauw naar zwart verkleurd.. Feestelijk, dat wel.. Van de sweater die erover zit, liet ik de capuchon weg, ik houd niet meer zo van die draai-capuchons en zonder kan het ook prima.. Het moeilijkste vond ik nog wel het precies mikken van de knoopsgaten met de borduurmachine... En nu ie het bijna af. Alleen nog 2 knopen er op en nog elastiek onder de armsgaten van de jurk... Klaar voor het feest...

14 opmerkingen:

Nicole Claudia zei

Nee, hoor geen draak van een patroon. Je kan er eigenlijk wel alle kanten mee op. Stoer, prinsesserig, feestelijk, van alles eigenlijk. Net wat voor stofje je gebruikt! Ik vind het een prachtig kerstsetje. Mooi dat taft!! Ik vind de borduurtjes er ook prachtig bij. En je kan er nog lekker in bewegen en gek doen ook!

Groetjes, Collie

Zita zei

Ik vind hem heel leuk! Super feestelijk!

Groetjes,
Zita

Isabelle zei

Hahahahaha!! Geweldig he, dat de meningen zo verdeeld waren?? Dat vind ik juist zo leuk.
Ik blijf idd wild enthousiast, en ik hoop dat het mij nog gaat lukken er eentje te fabriceren voor de kerst ;-).
En ik vind deze heeeel goed gelukt! Hij is echt schitterend en feestelijk geworden. Mooie kleur taft en de borduur staat er prachtig bij. De trui vind ik goed bedacht zo zonder de capuchon. Heeeeel erg mooi! Heb je er veel werk van gehad? Ik moet het patroon nog gaan bestuderen ;-).

Groetjes, Isabelle

Atelier Eigenhandig zei

Nee, niks kleine huis op de prairie ! Ik vind het een geweldig leuke jurk. Helemaal kerstachtig in deze uitvoering.

Groetjes van Janny.

Aline zei

Oooh wat is die prachtig geworden!

Doekedoeke zei

Ik vind hem werkelijk geweldig!! Met superbijpassende borduurtjes!

Karin zei

wunderschön, das ist ein traum für kleine mädchen.
einen super stoff hast du genommen.

liebe grüße karin

Ukkepuk zei

Ik vind hem helemaal geweldig! Heb gelijk geprobeerd te bestellen, maar mijn duits is niet je van het en het levert me wel problemen op.
fijne feestdagen. Ukkepuk

Saskia zei

Je kunt ook een mailtje sturen. Slechts Duits begrijp ze ook wel!

Marloes zei

Ha Saskia,

ik vind het een plaatje, echt helemaal super met dat borduurtje.Kun je me vertellen waar die vandaan komt? Ik heb alle bekende sites afgezocht maar niets gevonden.... Bedankt!

Saskia zei

Het borduurtje komt ui de serie Baroque Epoque van kunterbuntdesign: http://www.kunterbuntdesign.de/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=214&category_id=11&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=32

Elly zei

ik vind hem PRACHTIG , zie echter bij Tuci dat het patroon maar tot maat 146 gaat , is het makkelijker wat ruimer te tekenen , mijn jongste meidje heeft 152 en ik zou het een super verjardagsset voor haar vinden ;-)

jetje's Art zei

Ik vind deze jurk heel mooi geworden.
maar een lhotp jurk? hummm nee!!! als iemand ooit de jurk van mary laura carry of grace tegen komt houd ik me aan bevolen. natuurlijk wil ik ooit ook de jurk van nelly of harriet maken voor een thema avond ook voor dit patroon houd ik me aanbevolen.

4-ENGELTJES.NL zei

Hoi,

Ik kwam via via op je blog, en kan het niet laten een reactie achter te laten. je Miley is heel leuk geworden, maar er zit geen fout in het patroon !! volgens het patroon wordt er aan de punt eerst ook een ruche aangestikt en dan wordt de punt aan de jurk gestikt, daarna wordt er een ruche aan heel de jurk gestikt. Als er iets niet duidelijk is mag je het me gerust vragen hoor, ik maak de vertalingen voor Tuci-Design.

Groetjes, Nicole