dinsdag 3 februari 2009

Daisy voor Danique

Voorkant

Zijkant

Achterkant

In een dolle bui heb ik vorige week patroon Daisy van Farbenmix besteld (en de Winona en Ulla van Mamudesign, maar die zijn nog niet klaar....). Vol goede moed hieraan begonnen. Danique koos deze keer zelf de lapjes uit op de markt. Haar duidelijke voorkeur ging uit naar de grijze Stenzo katoen met roze hartjes (ik houd niet van bloemetjes zei ze nog). Hmm, laat ik nu net tig lapjes nog hebben liggen met ..... inderdaad, bloemetjes.... Haar heel subtiel overgehaald om toch ook een beetje bloemetjes te gebruiken. Nou, het mocht.

En wat een ontzettend grappig patroon om te maken. Voor Danique maakte ik maat 98/104 (ze heeft normaal gesproken maat 104), maar ik vind de schouderbreedte dan vaak net te breed. Tijdens het maken heb ik eerst heel erg getwijfeld over de lengte, maar ze heeft heel snel (zo snel, te snel voor een foto) nog even gepast, en het zit haar prima. De zoom heb ik afgewekt met een biaisband naar de binnenkant om op deze manier zo weinig mogelijk aan lengte te verliezen. Nu nog knoopjes en een paar koorddopjes en Danique heeft er weer een bijzondere creatie bij.

Nu ligt geknipt klaar een sweater voor Noah maar door allerlei lock-perikelen (wat kan met dat toch bezighouden, maar ik heb nu een nieuwe besteld, de Babylock Imagine) ben ik daar nog niet aan toegekomen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

In één woord: GEWELDIG! superleuk model. Ik ben erg benieuwd hoe het Danique staat.

Doekedoeke zei

Wat een mooierdje!!
Ik heb hem laatst ook gekocht! Leuk model!

Mariette zei

Prachtig! Ik vind het zo'n gaaf patroon, mooie stof heb je ervoor gebruikt.

Groetjes, Mariëtte

pigje zei

Wauwie! Erg leuk!