woensdag 26 november 2008

"Jottum"-achtig setje is af!

De hele setSet achterkantDetail achterkant

Detail broek


Eindelijk is het setje voor Danique af. Het begon met een aantal zelfgemaakte Jottum Elodie modellen die ik voorbij zag komen op http://www.sancho.nl/. Een prachtig model vond ik. Maar een geschikt patroon ervoor vinden was een heel ander verhaal. Jenny (Jensen) verwees me hiervoor naar Christel (Pion) op het forum. Christel had het patroon alleen in een maat 116 beschikbaar en vertelde me dat ze als basis een wikkelvest uit een oudere Ottobre had gebruikt. Verkleinen van maat 116 naar 98 werd me iets teveel, vandaar dat ik zelf maar met een patroon aan de slag ben gegaan. Natuurlijk wilde Christel me gaandeweg het project wel helpen, maar dit uiteindelijk niet nodig te zijn. Als basis heb ik de blouse van roospatroon 4002 gebruikt. De originele Jottum blouse is (ze zag ik pas later) niet gevoerd, maar mijn versie wel. Tja, je moet het voorpand (de overslag) en de hals toch al van dubbele stof maken (mede door de roezel die er tussen komt). Dus waarom niet het hele model voeren. De strikken aan de achterkant zijn intact gebleven van het roospatroon. De roezel-kraag en de zijflappen en de strikken zijn gemaakt van een taftachtige memory-stof.

Voor het rokje heb ik gebruik gemaakt van een patroon voor een rokje van (uit het hoofd) Stoffeltje (Thea). Petra mamavan3 stuurde me het patroontje toe. Niet moeilijk, het rokje, maar de plooien was een verhaal apart. Nou ja, het effect is wel leuk, op deze manier.

Het broekje erbij komt uit de winterbizzkids 2008, model 3814. Wat een leuk model om te maken! En het past perfect. Ik heb er alleen geen rits ingezet, maar elastiek in de boord. Voor mij gemakkelijker en voor Danique ook. Op de broek heb ik nog fransenblumen van http://www.huups.de/ geborduurd.

Al met al is het wel een erg chique setje geworden, maar goed, ook dat is best een keer leuk om te maken. En ikzelf ben alweer best een beetje trots op mezelf. Natuurlijk met dank aan Jenny (Jensen), Christel (Pion), Stoffeltje (Thea), Jeanette (Jetje), en niet te vergeten de stoffenkraam voor de prachtige Jottum bloemenrib.

Hierna weer een paar felgekleurde shirts maken (dit zijn wel erg donkere kleuren geweest om mee te werken) en binnenkort zal ik ook de Pokemon-trui die ik voor Noah heb gemaakt op de foto zetten.

3 opmerkingen:

Miranda zei

Wat een geweldig vestje!! Heb je het patroon ervan??

Groet Miranda

Menna zei

Hallo,

Ik kwam per ongeluk op je site.....en werd gelijk verliefd op je "jottumvestje", maar ook het gekleurde shirtje vindt ik superrrrrrrrr.Ik heb even gekeken op de Sancho-site die jij noemde, waar je het voorbij had zien komen, ik heb even gezocht, kan het helaas niet vinden.
Ik ben erg benieuwd hoeveel tijd er zit in dit vestje. En mocht je het door jouw gemaakte patroon met anderen willen delen, dan houd ik mij zeer aanbevolen!!!

Groet Menna

Andrea zei

hoi
wat een geweldig setje heb je op internet staan zou ik het patroon van het vestje mogen gebruiken of kopen ik ben er helemaal weg van ik hoor het graag van je
gr andrea