donderdag 20 augustus 2009

Blauwe winterjas voor Noah

Open

Halfopen

Dicht

Achterkant

Vorig winter had Noah nog een winterjas. Maar aan het einde van het seizoen kon die de container in als gevolg van een grote winkelhaak. Een nieuwe winterjas moest er dus wel komen. Maar ik vergeet nogal eens om die in de opruiming alvast te kopen, daarom zou ik er zelf wel weer een maken. Bij Michas Stoffecke vond ik er de geschikte wind- en waterdichte stof voor. Fleece had ik nog wel voor de voering. Het patroon dat ik ervoor gebruikte is nr. 137 uit de Burda 11/2008. Hij staat er daar als bodywarmer in, maar mouwen kon ik zelf wel verzinnen dacht ik. Dat liep even anders. De schoudernaden bleven veel te breed waardoor het een in mijn ogen vreemd uitziende jas werd. Oke, mouwen er weer uit, nieuwe mouwen maken en weer opnieuw beginnen.... Dat was beter. Ook de sluitbies bovenaan zat er eerst helemaal verkeerd tussen. Gelukkig weer Liesbeth mij erop, hoe deze bies er wel aan moest, bedankt!
Verder was het patroon in de Burda goed te volgen en de beschrijving was gewoon geweldig! Tot in het kleinste detail staat precies beschreven wat je moet doen en dat is aan mij soms wel besteed...
Al met al ben ik nu heel tevreden met het resultaat, en Noah vindt de jas ook helemaal super. Dit laatste vooral omdat hij zelf het borduurtje met het woord SPORT heeft bedacht :) . Nu mag, na de warmste dag van het jaar vandaag (pff het was hier 37 graden), het koudere weer straks wel beginnen, aan de jas zal het niet liggen...

10 opmerkingen:

Nele zei

wat een prachtige jas!
super gemaakt

Judith zei

WAuw, prachtig!!

Mariette zei

Wat een geweldige jas, heel mooi!

Groetjes, Mariëtte

Judith zei

Wauw wat een mooie jas. Die zou mijn Noah ook niet misstaan!

Groetjes Judith

Diana zei

Ziet er geweldig mooi uit! En ook heel praktisch met die boordstof. Daar gaat Noah vast heel veel plezier van hebben!

Groetjes Diana

Bart zei

Die kan niet zelfgemaakt zijn!! Is vast gekocht bij de WE of zo. Hij is helemaal in. Die wil iedereen wel!

Groetjes Bart (10 jaar)

Sas zei

Bart, hij is écht zelf gemaakt! En als je moeder misschien Diana heet, moet je haar maar even lief aankijken, die kan zij ook wel voor je maken!

Collie-Collie zei

Wat een geweldig gemaakte prachtjas! Echt héél erg mooi gemaakt, met superdetails en een pracht van een kleur blauw. Dat zal bij Noah geweldig staan en heel veel plezier van hebben!

Groetjes, Collie

applicatie enzo zei

Ge-wel-dige jas !!
Heel erg mooi.

Groetjes Sandra

Rianne zei

WAUWW!!!!!!!!!!!! Wat is ie gaaf en netjes gemaakt zeg!!! Super. Daar zal hij vast veel plezier mee hebben!!