dinsdag 20 januari 2009

Knippie Locker overslagjurkje
Voor Danique maakte ik een overslagjurkje uit de Knippie Idee Winter. Het patroon hiervoor is van Locker. Ik heb wel de nodige aanpassingen verricht. Omdat ik het jurkje wilde maken van een katoenen stofje heb ik ten eerste een maat groter aangehouden (110 ipv 104). De mouwen leken op het patroon wel erg strak te zijn, dus daarvoor heb ik de mouwtjes vervangen door de mouwtjes van jurkje nummer 1 uit dezelfde Knippie Idee. Als laatste heb ik de sluiting veranderd (ik houd niet zo van al die striklinten overal langs). Voor deze sluiting heb ik gebruik gemaakt van het overslagtuniekje uit de Ottobre 1/2009.

Het stofje doet een beetje ouderwets aan, maar het staat super op een (te lange) spijkerbroek (met omgeslagen pijpen). Lekker wijs! En eigenlijk moet ik zeggen dat ik dit model leuker vind dan roos 5011!

2 opmerkingen:

Claudia zei

Dit is nou precies het model dat ik zoek voor mijn dochterje van 4!!! Ik ben een naai-starter en kan dus nog geen patronen aanpassen. Wil je me uit de brand helpen en me (tegen betaling) van jouw patroon voorzien? ALVAST BEDANKT!!!! Groeten, Claudia op claudiadewolff@hotmail.com

Anoniem zei

Wow, ook ik was op zoek naar een wikkeljurkje zoals deze!
Mag ik het patroon van je?
Alvast bedankt!

Groetjes

Irma
(irma.bronkhorst@live.nl)